top of page

Wat kost duiken?

Als je wilt starten met gelijk welke sport worden de kosten meestal geminimaliseerd. Iedere club heeft immers nieuwe leden nodig om te overleven. Zo kan het dan gebeuren dat eenmaal je lidgeld betaald, je voor onverwachte uitgaven en dus onaangename verrassingen komt te staan. Bij Odyssee doen we daar niet aan mee. We presenteren je hier dus het werkelijke kostenplaatje voor de sportduiker.


In volledige duikuitrusting klaar om te gaan duiken
In volledige duikuitrusting klaar om te gaan duiken

Maak gratis kennis met de duiksport en onze club


ODYSSEE biedt iedereen een gratis introductie aan. Dit omvat 2 proeflessen van ongeveer 1 uur met begeleiding individueel of in kleine groep. Tijdens deze introductie kan je gebruik maken van basis- & clubmateriaal en krijg je alvast de basistechnieken mee.


Meer weten over de gratis introductie? Klik hier.Jaarlijks lidgeld


Zoals bij de meeste (duik)clubs betaal je bij ODYSSEE ook voor een jaarlijks lidmaatschap. Het lidgeld van onze club bedraagt €120 (2023) en daarvoor krijg je heel wat! Hieronder een overzicht van wat inbegrepen is in het lidgeld:

 • Ongeveer 40 zwembadtrainingen per jaar & inkom zwembad tijdens trainingen

 • Gebruik clubmateriaal (duikfles, ontspanner en jacket) tijdens zwembadtraining

 • Mogelijkheid tot voordelige huur clubmateriaal

 • Wereldwijde erkenning van het behaalde brevet (CMAS - NELOS)

 • Wereldwijde verzekering voor duikongevallen

 • Abonnement Hippocampus (tijdschrift NELOS)

 • Gratis flessen vullen voor de eerste leden bij selectie van duikcentra

 • Gratis duikvergunning voor domein Muisbroek (Ekeren)Basiscursus 1* duiker


Als je na de introductie beslist dat de duiksport wel iets voor jou is, dan kan je beginnen aan de basiscursus 1* duiker. Na deze cursus ben je bekwaam om veilig en correct gebruik te maken van je duikuitrusting en ben je klaar om open water ervaring op te doen. Voor deze cursus koop je het starterspakket dat €285 kost (2023). Het starterspakket bevat volgende elementen:

 • Lidgeld Duikschool Odyssee

 • NELOS lidmaatschap

 • Verzekering

 • 1* duiker opleiding & brevet

 • Cursusboek, duikmap met duikboekje en logboek. Alles in een handig draagtasje.En het duikmateriaal?


Eerlijk gezegd hebben we hier geen kant-en-klaar antwoord op omdat dit afhangt van je eigen voorkeur en budget. Wil je nieuw materiaal of is tweedehands ook een optie voor je? Ga je voor een standaarduitrusting of wil je de allerlaatste snufjes? Onze instructeurs en ervaren leden zijn altijd bereid om je raad te geven en bij te staan bij aankopen. Vanuit de club organiseren we ook regelmatig groepsaankopen.


Toch willen we je een overzicht geven van wat je nodig hebt. Tijdens de introductielessen kan je gratis gebruik maken van het clubmateriaal. Als je beslist om aan de basiscursus te beginnen dan heb je een basisuitrusting nodig of ABC-set. De ABC-set bestaat uit een duikmasker, zwemvliezen en een loodgordel (met lood).


Als je klaar bent voor het open waterduiken, dan heb je ook aangepast materiaal nodig zoals een duikpak, handschoenen, botjes, trimvest, duikfles, ontspanner, open water zwemvinnen, lamp, mes, duikcomputer, enz...

Voor je eerste duiken kan je misschien een pak lenen bij een clublid of huren bij een duikshop, maar dit zal waarschijnlijk je eerste 'grote' aankoop zijn omdat bijna letterlijk op jouw maat is. Bij onze club kan je ook heel wat materiaal huren zoals duikfles, trimvest, computer, ... waardoor je aankoop van materiaal kan spreiden als dat nodig moest zijn.


Heb je vragen over het duikmateriaal? Neem contact op met onze materiaalman Niko Dierickx.
Comments


bottom of page